La început de poveste…

Despre ce poveste vorbesc? Despre povestea unei pasiuni materializate intr-un Centru de Dietetica și Nutritie la Iasi, cel mai frumos oraș al Moldovei. Aici m-am născut, educat și format ca om și profesionist și tot aici mi-am dorit sa construiesc un loc altfel, unde sa ma întâlnesc in fiecare zi cu oameni cu care sa vorbesc despre nutritie, despre un stil de viața sanatos, despre cum alimentatia echilibrata poate fi baza unei vieți sanogene, despre alimentele care de multe ori pot fi medicamente     sau, in mai puține cuvinte descris, despre împărtășirea pasiunii mele pentru nutritie oamenilor care au nevoie de sfaturile unui specialist in domeniu.

Ideea deschiderii DietON – Centrul de Dietetică și Nutriție s-a materializat pentru început în formarea mea profesionala că și Nutriționist Dietetician în cadrul Facultății de Medicină – Specializarea Nutriție și Dietetică – UMF Gr T.Popa Iași. Încă de la începutul acestei facultăți am avut în minte ideea înființării unui Centru de Dietetică și Nutriție care să vină în întâmpinarea nevoilor oamenilor care-și doresc un regim de viață sănătos, a celor care au nevoie de suport nutrițional în gestionarea și monitorizarea anumitor afecțiuni metabolice și a celor care-și doresc să învețe de la specialiști în domeniu cum să construiască și să mențină un mod de viață sănătos.

Sănătatea este un întreg complex de bunăstare și vitalitate, dar în mod evident depinde de o bună nutriție. Menținerea echilibrului în alimentație este cheia succesului pentru o sănătate bună pe termen lung. Astfel, prin acest nou concept DietON:

📍Oferă suport persoanelor diagnosticate cu afecțiuni metabolice, precum diabetul, obezitatea, hipertiroidismul, hipotiroidismul, gută etc., astfel încât acestea să poată integra un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă personalizată în funcție de nevoile proprii;

📍Oferă recomandări pentru diverse programe de nutriție (programe de slăbit, programe de îngrășare, programe pentru copii, programe pentru o mai bună gestionare a anumitor patologii etc.) și sfaturi pentru o alimentație sănătoasă;

📍Pune accentul pe educarea consumatorului pentru un stil de viață sănătos organizând workshopuri, webinarii, ateliere de nutriție.

Și cu siguranța acest concept va creste odată cu fiecare om care va intra in Centrul de Dietetica și Nutritie – DietON și va avea curaj sa accepte noi provocări si schimbări pentru o viața sanogena.

 

Așa începe povestea DietON, cu mine si pasiunea mea profesională, dar ea va continua mulți ani de acum încolo alături de oameni inspirați de aceasta pasiune.

 

Mihaela Radeanu

Nutritionist – Dietetician

Manager Fondator DietON – Centrul de Dietetica și Nutritie