Program de Management Nutrițional Integrat pentru pacienții cu Obezitate, Diabet și alte Boli Metabolice și de Nutriție

„Program de Management Nutrițional Integrat pentru pacienții cu Obezitate, Diabet și alte Boli Metabolice și de Nutriție”

Acest program integrat se concentrează pe oferirea de îngrijire cuprinzătoare și personalizată pentru pacienții cu obezitate, diabet și alte boli metabolice și de nutriție, punând accentul pe monitorizarea constantă, consilierea nutrițională și educația pentru îmbunătățirea stării lor de sănătate.

Durata programului – 3 luni

Colaboratori: Dr. Simona Rotariu – Medicina de Famile; DietOn – Centrul de Dietetica si Nutritie

Locatii de desfasurare :

  • C.M.I. DR. ROTARIU SIMONA – Iasi, Str. Hatman Sendrea, Nr.2, Parter, Policlinica
  • DIETON – CENTRUL DE DIETETICA SI NUTRITIE -Iasi, Str. Sf. Lazar Nr. 2, Bloc Mihail Kogalniceanu

 

  • Evaluare inițială și nutrițională: La începutul programului, fiecare pacient este supus unei evaluări amănunțite a stării lor de sănătate, inclusiv măsurători antropometrice (cum ar fi greutatea, înălțimea, circumferința taliei), evaluare a compoziției corporale și analiză a obiceiurilor alimentare. Această evaluare ajută la identificarea nevoilor individuale ale pacientului.

  • Monitorizare constantă: Pe parcursul celor 3 luni de program, pacienții sunt supuși unei monitorizări constante a parametrilor cheie, cum ar fi glicemia, trigliceridele și colesterolul. De asemenea, la început și la sfârșitul programului, se efectuează măsurători ale hemoglobinei glicozilate (HbA1c) pentru a evalua controlul glicemic pe termen lung.

  • Counseling nutrițional: Pe toată durata programului, pacienții beneficiază de consiliere nutrițională specializată, oferită de profesioniști din domeniul nutriției. Aceasta include recomandări personalizate privind alimentația, planificarea meselor, controlul porțiilor și gestionarea dietetică a bolilor metabolice.

  • Educație și suport: Pacienții primesc informații și educație despre bolile metabolice, diabet, obezitate și modul în care pot să le gestioneze mai bine prin intermediul alimentației și al stilului de viață sănătos. De asemenea, ei beneficiază de suport psihologic pentru a face față provocărilor asociate cu schimbările dietetice și de viață.

  • Reevaluare și plan de continuare: La sfârșitul programului de 3 luni, pacienții sunt supuși unei reevaluări pentru a evalua progresul lor și pentru a dezvolta un plan de continuare. Acest plan poate include recomandări pentru menținerea unui stil de viață sănătos și a controlului bolilor metabolice pe termen lung.

 

Programul poate fi achiziționat de pe site-ul    www.dieton.ro