dr. Cătălina NECHIFOR – dietetician-nutriționist
Ingrediente
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă (tocată)
- 1 ardei gras (tăiat cubulețe)
- 1 dovlecel mediu (tăiat în jumătate pe lungime și feliat)
- 1 conservă de năut
- ½ cană bulion de legume (dacă nu aveți, înlocuiți cu apă)
- 4 căni de baby spanac
- 2 căni orez brun fiert
Mod de preparare
Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa, ardeiul și dovlecelul și se gătește 5-6 min, amestecând continuu. După cele 5 minute, se adugă năutul și bulionul de legume și se fierbe/gătește până când legumele sunt făcute (~5 minute). Spanacul se adaugă chiar la final. Se servește peste orezul fiert în prealabil.
!!!! Cantitatăți pentru 4 porții
Informații nutriționale(pe portie)
Calorii 471
Proteine 11 g
Lipide 18 g
carbohidrați 66 g