Orez brun cu legume și năut

dr. Cătălina NECHIFOR – dietetician-nutriționist

Ingrediente

  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă (tocată)
  • 1 ardei gras (tăiat cubulețe)
  • 1 dovlecel mediu (tăiat în jumătate pe lungime și feliat)
  • 1 conservă de năut
  • ½ cană bulion de legume (dacă nu aveți, înlocuiți cu apă)
  • 4 căni de baby spanac
  • 2 căni orez brun fiert

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa, ardeiul și dovlecelul și se gătește 5-6 min, amestecând continuu. După cele 5 minute, se adugă năutul și bulionul de legume și se fierbe/gătește până când legumele sunt făcute (~5 minute). Spanacul se adaugă chiar la final. Se servește peste orezul fiert în prealabil.

!!!! Cantitatăți pentru 4 porții

Informații nutriționale(pe portie)

Calorii 471

Proteine 11 g

Lipide 18 g

carbohidrați 66 g