Salată cu quinoa, avocado, năut

dr. Cătălina NECHIFOR – dietetician-nutriționist

Ingrediente

  • cană apă
  • cană de quinoa
  • 1 cană de năut clătit, fără sare adăugată
  • ½ avocado
  • 4-5 căni cu salată
  • 1 morcov
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 3 linguri cu zeamă de lămâie
  • ¼ de linguriță de sare
  • ¼ de linguriță de piper

Mod de preparare

Apă se pune într-o cratiță și se lasă să fiabă, după care se adaugă quinoa (clătită foarte bine). Se reduce focul și se mai lasă la fiert ~15 minute (până se absoarbe întreaga cantitate de apă). Se lasă să se răcească ~ 5 minute.

Într-un recipient se face dressingul : se amestecă sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul și usturoiul. Jumătate din cantitatea de dressing se amestecă cu năutul și avocado (se lasă să stea 5 minute, pentru a se combina aromele). Apoi, se adaugă quinoa și se amestecă.

– Într-un castron se pune salata, peste care se adaugă cealaltă jumătate din cantitatea de dressing. Deasupra se adaugă amestecul obținut anterior:năut, avocado, quinoa.

!!! Cantitatea este pentru 2 porții

Informații nutriționale(pe portie)

Calorii = 501

Proteine = 12 g

Lipide = 32 g

Carbohidrați = 47 g