dr. Cătălina NECHIFOR – dietetician-nutriționist
Ingrediente
- ⅔ cană apă
- ⅓ cană de quinoa
- 1 cană de năut clătit, fără sare adăugată
- ½ avocado
- 4-5 căni cu salată
- 1 morcov
- 1 cățel de usturoi
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 3 linguri cu zeamă de lămâie
- ¼ de linguriță de sare
- ¼ de linguriță de piper
Mod de preparare
– Apă se pune într-o cratiță și se lasă să fiabă, după care se adaugă quinoa (clătită foarte bine). Se reduce focul și se mai lasă la fiert ~15 minute (până se absoarbe întreaga cantitate de apă). Se lasă să se răcească ~ 5 minute.
– Într-un recipient se face dressingul : se amestecă sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul și usturoiul. Jumătate din cantitatea de dressing se amestecă cu năutul și avocado (se lasă să stea 5 minute, pentru a se combina aromele). Apoi, se adaugă quinoa și se amestecă.
– Într-un castron se pune salata, peste care se adaugă cealaltă jumătate din cantitatea de dressing. Deasupra se adaugă amestecul obținut anterior:năut, avocado, quinoa.
!!! Cantitatea este pentru 2 porții
Informații nutriționale(pe portie)
Calorii = 501
Proteine = 12 g
Lipide = 32 g
Carbohidrați = 47 g